Werkwijze Trouwreportage

We hechten binnen Upshot Photography heel erg veel belang aan wederzijds vertrouwen. Maar goede afspraken zorgen er ook voor dat alles goed geregeld is en dat we met een gerust hart op elkaar kunnen rekenen.

Kennismakingsgesprek

We nodigen jullie met veel plezier uit om geheel vrijblijvend op kennismakingsgesprek te komen. We leren elkaar dan beter kennen en we kunnen bespreken wat we voor jullie kunnen gaan betekenen. Jullie ontdekken meteen ook onze fotografie dmv van prachtige foto-albums.

Reservatie

Om jullie huwelijksreportage bij ons te reserveren werken we met een overeenkomst. Hierin vermelden we alle details, wanneer jullie huwelijk doorgaat en wat we die dag gaan doen voor jullie. Om je reservatie te bevestigen dien je daarnaast ook een voorschot te voldoen.

Loveshoot
ong. 6 maanden vooraf

Kiezen jullie er voor om jullie huwelijksreportage aan te vullen met een unieke Loveshoot vooraf, dan vindt deze idealiter tussen de 18 tot 6 maanden voor jullie huwelijk plaats. We reserveren deze shoot voor jullie op een datum en locatie naar keuze.

Voorbereidingen
4 weken vooraf

We starten alle praktische voorbereidingen op en je ontvangt van ons daartoe een uitgebreide online vragenlijst. Nadat jullie deze hebben ingevuld bellen we in de week voor jullie huwelijk nog eens samen om alle details te overlopen. In tussentijd blijven we beschikbaar voor jullie.

Huwelijksreportage
D-day!

We hebben er samen met jullie lang naar uitgekeken en vandaag is het zover. We fotograferen jullie huwelijk ope en discrete manier en zorgen zowel voor de nodige must-haves als de emotionele en creatieve beelden.

Preview ontdekken
1 week na

Binnen één week ontvangen jullie een preview van ons en ontdekken jullie alvast jullie fotoreportage aan de hand van een zorgvuldig geselecteerd voorsmaakje. We publiceren daarnaast ook enkele leuke en spontane beelden op onze eigen blog.

Album Ontwerp
4 à 6 weken na

Vervolgens werken we hard aan het ontwerp van jullie album zodat we deze ten laatste 4 à 6 weken na jullie huwelijksdatum kunnen voorstellen. Uiteraard voorzien we een correctieronde, zodat jullie samen met ons het album kunnen verfijnen.

Levering
10 à 12 weken na

Van zodra jullie het album ontwerp hebben goedgekeurd, gaat de boekbinderij aan de slag om jullie album tot in de puntjes af te werken. Dit neemt gemiddeld 5 weken in beslag. In deze tussentijd zorgen wij eveneens voor de volledige afwerking van jullie reportage.

 • Wat gebeurd er in geval van ziekte?

  We worden niet heel erg snel ziek, maar we hebben wel altijd een plan B in het zeer uitzonderlijke geval dat we toch verhinderd zijn om jullie huwelijk bij te wonen. Zo zijn we binnen onze studio met meerdere fotografen en hebben we een sterk netwerk van second shooters en beroepsfotografen.

  Komen jullie altijd met twee fotografen?

  Om jullie een unieke kijk op jullie huwelijksdag aan te bieden, komen we steeds met een hoofdfotograaf en met een second shooter langs. Uiteraard laten we jullie op voorhand weten wie je mag verwachten én houden we zoveel mogelijk rekening met jullie voorkeuren. 

 • Voorzien wij als trouwkoppel ook een maaltijd voor de fotograaf?

  Wanneer je hard aan het werken bent, krijg je als vanzelf honger. We appreciëren het daarom natuurlijk moesten jullie ook voor ons een bescheiden lunch/diner voorzien wanneer dat zich zou voordoen in jullie planning en tijdens onze aanwezigheid. 

 • Beschikken jullie over voldoende back-up materiaal?

  Vanzelfsprekend heeft elke fotograaf steeds de beschikking over twee verschillende camera's. In het uitzonderlijke geval waarbij één camera het even niet meer zou doen, kunnen we altijd overschakelen op onze reserve camera. Wij werken steeds met professioneel Nikon apparatuur.

 • Wie ontwerpt het album?

  Het albumontwerp is een dienst die door ons wordt aangeboden en wordt uitgevoerd naar eigen inzicht en goed vermogen. Voor we echter aan de slag gaan, ontvangen jullie een online vragenlijst zodat we een goed idee krijgen in verband met jullie verwachtingen. Toch nog iets wijzigen aan het ontwerp? Geen enkel probleem! We voorzien altijd een correctieronde.

   

 • Wie selecteert de foto's voor de preview?

  De hoofdfotograaf selecteert de foto's uit jullie trouwreportage. Hij of zij heeft vanop de eerste rij jullie huwelijk meegemaakt en zorgt voor een mooie selectie die het verloop van de dag weergeeft. Speciale verzoekjes voor de preview? Laat het zeker en vast weten aan de fotograaf.

  Wie selecteert de foto's voor in het album?

  De fotograaf maakt ontwerpt het volledige album voor jullie. Daarna is er een correctieronde voorzien zodat jullie feedback kunnen doorgeven en het ontwerp verder aangepast kan worden indien nodig. Helaas is het nooit mogelijk om alle foto's in te kijken. De reportage wordt pas geleverd ten vroegste wanneer het album in productie is gegaan.

 • Kiezen we best voor een unplugged huwelijk?

  Unplugged huwelijken zijn helemaal in en daar zijn wij als fotograaf heel blij mee. Unplugged houdt in dat aan de gasten gevraagd wordt om smartphones en cameras tijdens de ceremonie(s) even aan de kant te laten. Zo vermijdt je dat alle gasten met een telefoon op de foto staan en hindert het flitslicht van compacte toestellen de perceptie niet van de fotograaf.